Salix OS:About/fi

From Salix OS
Jump to: navigation, search

Salix is a linux distribution based on Slackware that is simple, fast and easy to use. Salix is also fully backwards compatible with Slackware, so Slackware users can benefit from Salix repositories, which they can use as an "extra" quality source of software for their favorite distribution. Like a bonsai, Salix is small, light & the product of infinite care.

Text.png Ominaisuudet

Salix-13.37-images.png
 • yksi ohjelma kuhunkin tehtävään asennusmedialla
 • täysin taaksepäin yhteensopiva Slackwaren kanssa
 • optimoitu työpöytäkäyttöön
 • korkealaatuiset pakettivarastot riippuvuuksineen
 • uskomattoman nopeat pakettityökalut
 • yksinkertaiset ja täysin lokalisoidut järjestelmänhallintatyökalut
 • hieno ulkoasu
 • asennusmedia mahtuu yhdelle CD:lle
 • tuki 32- ja 64-bittisille laitteistoille

Desktop.png Asennusvaihtoehdot

Salixissa on kolme eri asennusvaihtoehtoa:

 1. Full: Kaikki, mitä on sisällytetty asennusmediaan, asennetaan. Tämä sisältää Xfce-työpöytäympäristön, Firefox-internetselaimen ja Claws-mail-sähköpostiasiakasohjelman, täysimittaisen OpenOffice.org-toimisto-ohjelmiston, Java-ohjelmistoalustan, Totem-mediasoittimen ja Exaile-musiikinhallinnan, gslapt-paketinhallintatyökalun sekä monia muita ohjelmistoja seuraten aina ”yksi ohjelma kuhunkin tehtävään” -periaatetta.
 2. Basic: Tämä asentaa vain Xfce-työpöytäympäristön, Firefox-internetselaimen ja gslapt-paketinhallintatyökalun. Ihanteellinen edistyneille käyttäjille, jotka haluavat asentaa kevyen Xfce-työpöytäympäristön sekä ohjelmat mieltymystensä mukaan.
 3. Core: Ainoastaan konsoliympäristön käynnistämiseen tarvittavat välttämättömät osat asennetaan. Graafista ympäristöä ei ole tarjolla. Tämä on ihanteellinen kokeneelle käyttäjälle, joka haluaa räätälöidä asennuksensa erityistarkoitukseen kuten web- tai tiedostopalvelmeksi tai vastaavaksi...

Asennus on tekstidialogipohjainen mutta helppo navigoida ja suorittaa. Se on myös erittäin nopea; ”Full”-asennusvaihtoehto kestää alle 5 minuuttia jokaisella nykyaikaisella PC:llä. Kaikki kolme asennusvaihtoehtoa sisältävät täyden kehitysympäristön, joten käyttäjien ei tarvitse lisätä mitään aloittaakseen ohjelmien kehittämisen ja kääntämisen.

Users.png Tiimi

Salixia kehittää avoin vapaaehtoisyhteisö ympäri maailmaa. Lisätietoja Salixin takana olevista ihmisistä löydät tiimisivultamme.