Salix OS:About/hu

From Salix OS
Jump to: navigation, search

A Salix egy Slackware-en alapuló linux disztribúció mely egyszerű, gyors és könnyedén használható. A Salix teljesen kompatibilis a Slackware-rel, így a Slackware felhasználók is élvezhetik a Salix csomagtárolókat mint kiegészítő és minőségi csomagforrást, kedvenc operációs rendszerükhöz. Mint egy bonszáj, a Salix kicsi, könnyed és végtelen törődéssel, odafigyeléssel készül.

Text.png Jellemzői

Salix-13.37-images.png
 • a telepítő készletben mindenféle feladatra csakis egy alkalmazás található
 • teljes Slackware kompatibilitás
 • munkaasztal jellegű felhasználásra optimalizálva
 • magas minőségű csomagtárolók, függőség kezeléssel
 • rendkívül gyors csomagkezelő eszközök
 • egyszerű és teljes nyelvi támogatással bíró rendszer-adminisztrációs eszközök
 • kellemes megjelenés
 • a telepítőkészlet elfér egy darab CD-n
 • 32 és 64 bites rendszerek támogatása

Desktop.png Telepítési módozatok

A Salix három különböző módon telepíthető:

 1. Full: Teljes telepítés. Minden telepítésre kerül, ami a készletben megtalálható. Beletartozik az Xfce, LXDE vagy KDE munkaasztal környezet, a választott kiadástól függően az összes kapcsolódó alkalmazás amely az adott környezetben megtalálható, követve az "egy feladatra egy program" elvét.
 2. Basic: Alap telepítésű Xfce, LXDE vagy KDE munkaasztal környezet választástól függően igen kevés extra alkalmazással mint például webböngészővel és a gslapt csomagkezelővel. Tapasztalt felhasználók számára ideális, akik az Xfce, LXDE vagy KDE mellé maguk szeretnék összeválogatni a programokat.
 3. Core: A mag. Csak a minimális és a rendszer működése szempontjából létszükséges csomagokat telepíti fel, amely konzolos bejelentkezést tesz lehetővé. Grafikus felületet ez esetben nem kapunk. Azon tapasztalt felhasználók számára ideális, akik saját maguk szeretnék speciális célokra felépíteni a rendszert, mint például egy web-szerver, vagy fájl-kiszolgáló.

A telepítés szöveges párbeszéden keresztül történik, de egyszerű követni a lépéseket és sikeresen végigvinni a telepítés. A telepítés valóban nagyon gyors; a teljes telepítés 5 percnél kevesebb időt vesz igénybe egy korszerű számítógépen. Mindhárom telepítési módban egy teljes fejlesztőkörnyezet kerül a rendszerre, a felhasználóknak semmi egyebet nem kell feltelepíteni a programfejlesztéshez és fordításhoz.

Users.png A csapat

A Salixot egy a világ minden tájáról származó önkéntesekből és közreműködőkből álló nyitott közösség készíti. Ha jobban meg akarod ismerni a Salix mögött álló embereket, vess egy pillantást a csoport oldalára.